SON EKLENENLER

YÖK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI! ÜNİVERSİTELER AÇILIYOR MU?

Üniversite eğitimine devam edecek milyonlarca öğrenci tarafından okulların açılacağı tarih merak edilmektedir.
27 Temmuz 2020 06:53

Üniversite eğitimine devam edecek milyonlarca öğrenci tarafından okulların açılacağı tarih merak edilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim ve ortaöğretim okullarının açılış tarihi belli olsa da üniversiteler ile ilgili açıklama gelmemişti. YÖK Başkanı Yekta Saraç Bugün açıklama yaptı! 

Üniversiteler ne zaman açılacak sorusu milyonlarca öğrencinin gündeminde yer almaktadır. Normalde Eylül ayında başlayan eğitim süreci koronavirüs tedbirleri kapsamında son zamanlarda uzaktan eğitim modeline döndü. Yeni dönemle beraber nasıl bir yol izleneceği ve okulların ne zaman açılacağıyla ilgili henüz net tarih verilmedi. Fakat Yekta Saraç, okullarda eğitimin nasıl olacağına dair bir açıklama yaptı. 

Yekta Saraç açıklamasında: 

"Bu çerçevede yükseköğretim kurumlarımızı, önümüzdeki süreçlere hazırlayabilmek, dijital imkanlarla uzaktan öğretim yoluyla ders vermelerine ilişkin çalışmalarını ve hazırlıklarını desteklemek amacıyla yükseköğretim kurumlarında uzaktan öğretim yoluyla ders verilmesi konusunda önemli kararlar alınmıştır. Buna göre, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyindeki örgün programlarda uzaktan öğretim yoluyla verilebilecek ders oranı yüzde 40'a yükseltildi. Böylelikle dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan karma öğretim modeline diledikleri takdirde üniversitelerimiz de geçebilecek." 

AKADEMİ DÜNYASI

AKADEMİ DÜNYASI SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER