SON EKLENENLER

TES'ten Akademik Yeterliliği Sağlamış Tüm Akademisyenlere Kadro Talebi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı alip Geylan, Bengü Türk Tv’de katıldığı Söz Hakkı programında üniversiteler ile ilgili açıklamalar yaptı.
31 Mayıs 2024 19:20

Tüm Üniversiteler YÖK’ün Merkezi Olarak Yapacağı Görevde Yükselme Sınavı’na Dahil Olmalıdır.

Tüm üniversitelere YÖK’ün merkezi olarak yapacağı Görevde Yükselme Sınavı’na dahil olması hususunda çağrıda bulunan Geylan, “Üniversite çalışanları üniversite yönetimlerinin keyfiyetine göre değil, yazılı sınav başarısı doğrultusunda görevde yükselme ve unvan değişikliği hakkını elde etmelidir” dedi.

Talebimiz, tüm üniversiteleri bağlayan ve uygulama birliği sağlayan bir tayin/nakil yönetmeliğinin yayınlanmasıdır.

Üniversite çalışanlarının yaşadığı nakil sorununun da bir dram olduğunun altını çizen Geylan, “Toplu sözleşmede alınan iki karara rağmen YÖK, tayin sorunu ile ilgili hiçbir adım atmadı. Türk Eğitim Sen olarak yazılı başvurumuz da var. Ayrıca Türkiye genelinde imza kampanyası düzenleyerek, topladığımız imzaları iki hafta önce YÖK’e teslim ettik. Talebimiz, tüm üniversiteleri bağlayan ve uygulama birliği sağlayan bir tayin/nakil yönetmeliğinin yayınlanmasıdır. YÖK artık bu sağır durumdan sıyrılmalıdır” diye konuştu.

Akademisyenlerimizin kadro sorunu çözülmelidir.

Akademisyenlerimizin kadro sorunlarının çözülmesi ve geçim derdinden kurtarılması gerektiğini belirten Genel Başkan, konuşmasında şu ifadeyere yer verdi: “Devletimiz Türkiye yüzyılı vizyonu ortaya koydu. Her alanda olduğu gibi Türkiye vizyonunun hayata geçirilmesi noktasında da üniversiteler lokomotif kuruluşlarımızdır. Üniversitelerin taşıyıcı kolonu ise akademisyenlerimizdir. Hal böyleyken 21. yüzyılda hala liyakate dayalı değil de, mensubiyetlere dayalı akademik kadro tahsis ediyorsak, bu bizim ayıbımızdır. Bu ayıptan ülkemizi kurtarmamız gerekir. Çözümü de, akademik yeterliliği sağlamış tüm akademisyenlere kadro ve kontenjan sınırı olmaksızın kadro tahsis edilmesidir. Ayrıca akademisyenlerimiz bilim insanı olmanın gereğine yakışır şekilde ekonomik koşullara kavuşturulmalıdır. Unutulmamalıdır ki; akademisyenlerimiz geçim derdiyle baş başa bırakılırsa, bilim üretemez!”

SENDİKA BÜLTENİ

AKADEMİ DÜNYASI SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER