SON EKLENENLER

Memur-Sen:"Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçirilmesi En Önemli Gündemimiz"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ulaştırma Memur-Sen’in 12. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’na katıldı. Burada konuşan Yalçın, sonuç aşamasına gelinen sözleşmeli personel konusunun en önemli gündem maddesi olduğuna vurgu yaptı.
28 Eylül 2022 16:21

Gerçekleştirilen programa Ali Yalçın’ın yanı sıra Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, Ulaştırma Memur-Sen Yönetim Kurulu, üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Başkanlar Kurulu’nda katılımcılara hitap eden Genel Başkan Yalçın, 6. Dönem Toplu Sözleşme’de Memur-Sen’in ısrar ve çabalarıyla karar altına aldırdığı sözleşmeli personelin kadroya alınması konusunda son aşamaya gelindiğine dikkat çekti. Son bir yıl içerisinde çalışma hayatına ilişkin önemli adımların atıldığını ifade eden Yalçın, “Asgari ücret tutarından vergi muafiyeti, 5 Milyon 300 Bin kişiyi kapsayan Ek Gösterge düzenlemesi gibi adımlara şimdi bir yenisi daha eklensin istiyoruz. Toplu sözleşme masasında karşılıklı imza altına aldığımız Sözleşmeliler başlığını hayata geçirmek için gayret gösteriyoruz. İstiyoruz ki, kamu personel sistemi içerisindeki dağınıklık son bulsun, çalışma huzuru açısından aynı işi farklı statü ile yapma bitsin. Birlik sağlansın” dedi.

Yalçın, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile çeşitli temaslar kurarak sürecin içerisinde yer aldıklarını hatırlatarak, “Memur-Sen olarak İnanıyoruz ki memnuniyet üretecek bir sonucu üretebilir, dağınıklığı, tartışmayı bitirebiliriz. 2011’de 280 bini aşan sözleşmeliyi gayretlerimizle kadroya geçiren hükümet bu hükümettir. Gelinen noktada 500 binden fazla sözleşmeli kamu görevlisini ilgilendiren önemli başlığı, yetkili sosyal taraf olan Memur-Sen ile birlikte memnuniyet duyulacak bir çerçeveye taşımak yine bu iradeye nasip olacaktır” dedi.

“Yeni kazanımlar için ter döküyoruz”

Konuşmasında; sözleşmeliler konusunun 2022 yılı içerisinde çözüleceğini ancak sonuca daha erken ulaşmanın kamu görevlilerinin memnuniyetini daha da artıracağının altını çizen Ali Yalçın, “ Çalışma hayatına ilişkin atılmış hangi olumlu adım ve kazanım varsa sosyal taraf olarak yerimiz, terimiz, imzamız, gayretimiz var. ‘802 Kazanım’ diye kitaplaştırdık. Yeni kazanımlar için ter döküyoruz” dedi. Yalçın, ulaştırma hizmet kolunda da Katener tazminatından, havacılık tazminatına, fazla çalışma ücretinden, koruyucu giyim yardımına kadar birçok kazanıma imza atan, üyelerinin sorunlarını dinleyerek çözüm üretmek adına örgütlü gücüyle çalışmalarını sürdüren Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan olmak üzere tüm teşkilat çalışanlarına ve üyelerine teşekkürlerini ileterek sözlerini noktaladı.

 

SENDİKA BÜLTENİ

AKADEMİ DÜNYASI SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER