SON EKLENENLER

EYT'lilerden protesto! 1999'da çıkan yasanın mağduriyet yaratan maddesinin iptali isteniyor

Son zamanlarda gündemde olan EYT'liler için çıkarılacak yasa ve düzenlemeler hakkında gelişme yaşanmaması üzerine EYT'liler protestoya çıktı. İşte detaylar...
07 Ağustos 2022 12:45

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yeni formüller ortaya çıkmaya başladıkça EYT'liler de tepkilerini ortaya koymaya başladı. Protestoların başladığı bugünlerde emeklilikte yaşa takılanların istedikleri ile meclise sunulacak olan düzenlemelerin aynı olmaması nedeniyle EYT'liler isyan etmeye başladı. 

EYT FEDERASYON BAŞKANI KONUŞTU 

EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, gündeme gelen EYT formülleri ile alakalı oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Açıklamalar ise şu şekildeydi; 

İNANDIRICI GELMİYOR 

Yapılacak olan çalışmaları Çalışma Bakanından duymadıkları sürece inandırıcı gelmediği açıklayan Özüpak, “Bana göre seçimin yaklaşmasıyla her daim ortaya atılan, var olanların üzerine yenileri eklenen değerlendirmeler. Her seçim döneminde olduğu gibi bilgi kirliliği süreci yaşanıyor. Çalışma bakanından duymadığımız sürece inandırıcı gelmiyor” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

YENİ FORMÜLLER MAĞDURİYET YARATACAK 

Ortaya çıkan mağduriyetin engellenebilmesi için gerkeli olan çözümlerin yeterli olmadığını açıklayan Özüpak, “Yeni formüller yeni mağduriyetler yaratacak. 45-50 yaş aralığında olan arkadaşların yaşadığı mağduriyetler bu formüllerle çözülemeyecek. Bir tarafı memnun edecek, bir tarafı mağdur edecek” dedi. Özüpak, çözüm için ise tek bir formül bulunduğunu, bunun da “4447 sayılı yasanın yaş haddinin geriye, aleyhte işleyen maddesinin iptali” olduğunu açıkladı. 

Sinem Güven

KAMU GÜNDEMİ

AKADEMİ DÜNYASI SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER