SON EKLENENLER

Çapraz nakille 6 hastaya yaşam

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, kendi canlı verici adayı ile uyumsuz ancak başka hastaya organ verebilecek durumda olan vericilerin değişimi yoluyla yapılan çapraz donörlü böbrek nakilleri sayesinde 6 hastayı sağlığına kavuşturdu.
11 Temmuz 2021 06:57

Nakillerle ilgili Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Merkezi Toplantı Salonu’nda Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan başkanlığında böbrek nakli yapılan hastaların da katılımıyla toplantı düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı Kahramanmaraş, Isparta, Konya, Afyonkarahisar ve Antalya’dan nakil ile yaşama tutunan hastaları işaret etti. Aydınlı, “Hastalarımız kendi böbrek vericileriyle kan ya da bir tıbbi uyumsuzluk nedeniyle ameliyat olamayacaklardı. Böbrek nakilleri olamayacak ve diyalize devam edeceklerdi. Merkezimizin geniş çapraz nakil havuzu ile bu hastalar eşleştirildi.” dedi.

Prof. Dr. Özkan bu nakillerin zorlu olduğunu vurgulayarak, “Geniş bir alt yapı ve ciddi tecrübe gerektiren zincir ameliyatlardır. Amacımız hem klinik, hem laboratuvar olarak özellikle organ nakli ve onkolojiyi daha yukarıya taşımak” diye konuştu.

İlk çift kol naklini yapmalarının üzerinden 11 yıl geçtiğini belirten Rektör Özkan, “Dünyada kompozit doku nakli yapan ekip yok. Bu anlamda ekip başkanımız Prof. Dr. Ömer Özkan olmak üzere tüm ekiple gurur duyuyorum” dedi.

ANTALYA/ AYDINLIK

AYDINLIK

AKADEMİ DÜNYASI SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER