SON EKLENENLER

Bingöl Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı

YÖK Anadolu Projesi kapsamında genç üniversite statüsünde yer alan Bingöl Üniversitesi ile kıdemli üniversite statüsünde yer alan İstanbul Üniversitesi arasında ortak yürütülecek bölümler/programlar ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı.
04 Mart 2021 00:48

Bingöl Üniversitesi Senato odasında 1 Mart 2021 tarihinde düzenlenen işbirliği protokolü imza törenine Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İstanbul Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Mahmut Ak, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Öğr. Gör. Mesud Öğmen, ile  İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Alkan, YÖK Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi, İstanbul Üniversitesi Genel Sekreteri Metin Küçük, Bingöl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Çiftçi ve Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaşaroğlu katıldı.

‘İstanbul Üniversitesi İle Yapılan Çalışmalar Bizi Mutlu Ediyor’

Programın açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “İşbirliği protokolü iki üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı olsun. Üniversitemiz YÖK tarafından desteklenen Bölgesel Kalkınma ve Misyon Farklılaşması, Dijital Dönüşüm, YÖK Sanal Laboratuvarı ve YÖK Anadolu projelerinde yer almaktadır. Bu projeler ve diğer konularda üniversitemizden katkılarını esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın YÖK Başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. YÖK Anadolu Projesi vesilesiyle İstanbul Üniversitesi ile olan işbirliğimiz daha da pekişecek ve artacaktır.  Bölgesel kalkınma konusunda desteklerini esirgemeyen İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak hoca ve ekibinin desteklerini bundan sonra özellikle Psikoloji bölümü, ortak yayın ve araştırma alanlarında daha somut bir şekilde görmüş olacağız. Rektörümüze ve ekibine üniversitemize olan ilgi ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

“Bu Projenin Gönüllü Destekçisi Olduk”

İstanbul Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Mahmut Ak, “Bu güzel proje vesilesiyle bir arada olmaktan mutlu olduğumu belirtmek isterim. Biz, burada Türkiye için örnek bir iş yapıyoruz. Burada YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. Yekta Saraç’ın ufuk açıcı çalışması ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu projelere destek olması bizim için hem güç veren hem de gelecek adına ümit veren bir adım oldu. Üniversitelerin güçlerini birleştirmesi konusu gündeme geldiğinde, koşulsuz olarak İstanbul Üniversitesi olarak bu projenin gönüllü destekçisi olduk” şeklinde konuştu.

“Bu proje, gönüllülük esasına dayanan bir projedir”

  Üniversitelerindeki kapasitenin farkında olduklarını ifade eden Prof. Dr. Ak, “Ama burada akademik olarak son noktaya ulaştığımızı hiçbir zaman söylemiyoruz. Her bir akademisyenin, her bir kurumun birbirine vereceği çok şey olduğunun farkındayız. Bu işbirliği ile kamu adına, millet adına bir kaynak kullanıyoruz. Milletimizin istifade edebileceği alanlara yöneltilmesi bizim temel sorumluluğumuzdur. Bingöl Üniversitesi ile yaptığımız bu protokol, gönüllülük esasına dayanıyor ve bu durumu kendimize bir görev olarak kabul ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu projenin gönüllülük esasına dayanan bir proje olduğunu ifade etmişti.  Bu projede emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Umarım bu proje iki üniversite için işbirliği alanında iyi bir sinerji oluşturur” dedi.

Konuşmaların sonunda karşılıklı işbirliği protokolü imzaları atıldı. İmzaların atılmasından sonra  Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İstanbul Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Mahmut Ak’a plaket takdim etti.

AKADEMİ DÜNYASI

AKADEMİ DÜNYASI SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER