SON EKLENENLER

AYASOFYA KARARINDAN SONRA İŞİMİZ ZOR AMA BAŞARACAĞIZ

Bingöl’de temaslarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin bölgede varlığından rahatsızlık duyanlara, “Rahatsız olmaya devam etsinler. Biz onlara rahatsızlık vermeye devam edeceğiz.” Şeklinde seslendi.
30 Temmuz 2020 18:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Danıştay'ın hukuki bir kararının ardından Ayasofyay’ı camii olarak Diyanet İşleri Başkanlığına devrettiğine dikkat çeken Yılmaz, "Ayasofya 86 sene müze olarak kalmıştı ama Fatih Sultan Mehmet’in vakfiyesinde yazıldığı üzere, amacına uygun olarak ibadete açıldı." dedi.

Yunanistan’dan gelen tepkileri değerlendiren Yılmaz, “Türkiye Bağımsız bir devlettir, egemen bir devlettir, çok şükür güçlü bir devlettir. Kararının aldı ve uygulamaya koydu. Bizim Hıristiyan ve Yahudilerle de bir problemimiz yok. Onlara da gerekli yerlerde kilise ve sinagog açmalarına  her zaman müsaade ediyor, gerektiğinde bu mekanlar restore ediyor. Dolayısıyla bizim inanç hürriyetine sonuna kadar, saygımız var.” şeklinde konuştu.

Ayasofya’nın farklı bir anlamı olduğuna değinen Yılmaz, “Ayasofya Türkiye’nin gücünü, egemenliğini, bağımsızlığını ortaya koyan, kimliğini tarihle bağını ortaya koyan bir eserdi. Ve bunun yeniden bir mabet haline gelmesi gerçekten hepimiz için bu bayramı çifte bayrama dönüştürdü. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve bu süreçte kendisine destek olan herkesten Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Libya da bir mücadele içinde olduğunu söyleyen Yılmaz,  "Suriye’de mücadelemiz devam ediyor. Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki gerilimin ardından askerlerimiz Azerbaycan askerleriyle ortak tatbikat  yapıyorlar. Doğu Akdeniz’den Balkanlara, Kafkaslardan Orta Doğuya Türkiye bütün coğrafyada gerçekten güçlü bir devlet olarak varlığını hissettiriyor." dedi.

Türkiye'nin bölgede varlığından rahatsızlık duyanların varlığına işaret eden Yılmaz, "Türkiye Cumhuriyeti'nin geldiği bu yerden rahatsızlık duyanlar var duymaya devam etsinler. Biz onlara rahatsızlık vermeye devam edeceğiz. Ayasofya’dan sonra, bölgedeki bu hadiselerden sonra  bize yönelik saldırılar arttı. Dolayısıyla işimiz biraz daha zorlaştı. Fakat daha çok çalışarak, daha fazla birlik beraberlik içinde olarak bunu başaracağız." ifadelerini kullandı.

akademidunyasi.net
Bu haberin tüm hakları akademidunyasi.net'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

AKADEMİ DÜNYASI SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER