SON EKLENENLER

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN EYT'YE KAPILARI TAMAMEN KAPATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak bilinen açıklamayı yineledi diyebiliriz. Sistemi çökertir gerekçesiyle Erdoğan EYT'nin isteklerinin kesinlikle hayata geçirilmesinin mümkün olmadığını belirtti.
15 Mayıs 2019 13:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Partili milletvekilleriyle bir araya gelerek Emeklilikte Yaşa Takılanlarla EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekillerinden gelen talepler doğrultusunda EYT gündeminin oldukça yoğun olduğunu bilmekteyiz. Gerek sosyal medyada gerekse birçok ilde Emeklilikte yaşa Takılanlar seslerini oldukça gür bir şekilde dile getirmekte ve sürekli olarak konuyu başta tutmaktalar. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT'lilerle maalesef aynı fikirde değil!

EYT'NİN BÜTÇEYE YÜKÜ 60 MİLYAR LİRA

Emeklilikte Yaşa takılanlarla ilgili olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, EYT’de Bir Milyon 300 bin kişinin olduğunu ve bunun hazineye büyük yükünün olacağını belirtti. Emeklilik bekleyen 1 milyon 3 yüzbin kişinin ekonomiye yükünün 60 Milyar TL olarak açıklanmasının ardından Erdoğan’da kapıların bu kapsamda kapalı olduğunu ve aksi halde sistemin çökeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konuyla ilgili açıklaması şu şekildedir:

Muhalefet bu konuyu sürekli gündemde tutsa da, bizim gündemimizde yok. Aksi halde sistemimizi çökertiriz. Biz seçim alacağız diye, popülist politika yapmayacağız. Muhalefetin sırtında yumurta küfesi yok. Olmayacak şeyleri söz veriyorlar. Biz böyle yapamayız açıklamasında bulundu.

 

MYMEMUR

AKADEMİ DÜNYASI SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER