SON EKLENENLER

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA VIP'DEN YARARLANAMAMIŞTI

6 Ağustos 1999 tarihli sabah gazetesi haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Bodrum Havaalanında VIP uygulamasından yararlanamamıştı. İamamoğlu ve CHP milletvekillerinin Ordu valisine hakareti ve konunun yargıya taşınması üzerine gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1999 yılında yaşadığı soruna nasıl tepki gösterdiğine çevrildi. İşte Sabah’ın haberi:
08 Haziran 2019 13:43

'VIP hasreti çekmiyorum' 
Her yerde çifte standart uygulandığını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, "VIP'ten rantiyeci çocuklarının nasıl yararlandığını ben biliyorum" dedi

İstanbul eski Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan leyleği havada gördü. Bodrum'da bulunan Adnan Şenses'i ziyaret ettikten sonra önceki gün İstanbul'a dönen Erdoğan bu kez de bir dostunu ziyaret için ailesiyle İzmir'e gitti.

Bodrum dönüşünde VIP kapısından giriş yapmasına izin verilmeyen Erdoğan, İzmir'e gitmek üzere geldiği alanda bu kez iç hatlar terminalini kullandı.

Erdoğan, VIP gerginliği konusunda, kendisinin hiç bir zaman ayrıcalıklı şeyler arayan biri olmadığını belirterek şunları söyledi: "Benim üzüldüğüm konu ülkemdeki standartların çift kollu olarak uygulanması. Ben VIP'ten kimlerin geçtiğini biliyorum. Çeşitli rantiye çevrelerinin torunlarına varıncaya kadar, ecdatlarına varıncaya kadar orayı nasıl kullandıklarını biliyorum. Hiç oradan geçmeye hakkı olmayanların nasıl geçtiğini biliyorum."

Bodrum'a gitmeden önce Vali'yle görüştüklerini ve VIP kullanmalarında herhangi bir sakınca olmadığını söyleyen Erdoğan, "Dönüşte VIP'ten çıkamayacağımızı söylediler. Bir gün önce başka, bir gün sonra başka" diye konuştu.

"Sözen de geçiyor"

Kendisinden önceki belediye başkanlarının şu anda VIP salonunu kullandığını da söyleyen Erdoğan, eski belediye başkanlarından Nurettin Sözen'in de VIİP'i kullandığını ve bu uygulamanın kendisine karşı olduğunu söyledi. Erdoğan "Mahkumiyetinizin bunda bir etkisi olabilir mi" şeklindeki soruya da "Hayır onunla hiç alakası yok. Kaldı ki VIP'ten geçmenin hasreti içinde değilim. Burası beni daha mutlu ediyor. Halkımla birlikte geçeceğim, onlarla iç içe olacağım" şeklinde cevap verdi.

Basında Fazilet Partisi ile ilgili yorumları hakkındaki soruları da yanıtlayan Erdoğan, hiçbir gazeteciye bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını belirtti.

Öte yandan Atatürk Havalimanı Mülki Amiri Saim Eskioğlu, Tayyip Erdoğan'ın şimdiki durumunun, VIP yolcu listesine uygun olmadığı için salona alınmadığını söyledi. Eskioğlu, "VIP salonunu kullanacak kişiler arasında yer alan birim (Büyükşehir Belediye Başkanları) diye açık olarak belirtilmiştir. Sayın Erdoğan'ın halen bu görevde olmaması nedeniyle normal prosedür uygulanmıştır" dedi.

Başbakanlık engeli

Erdoğan'ın giderken kullandığı VİP salonuna, İstanbul'a dönüşte alınmamasına Başbakanlık tarafından 04.10.1993 tarihinde yayınlanarak, ilgili kamu kuruluşlarına gönderilen 1993/42 sayılı genelge neden oldu. Genelgede, VIP salonlarından faydalanacaklar, salonların kullanım esasları, Türkiye uluslararası sivil hava trafiğine açık hava meydanlarında hizmetin verimli bir şekilde yerine getirilmesi ve kimlerin VIP salonlarından alınacağı, bu uygulama ile ilgili eseslar bulunuyor.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun VIP geçişine izin verilmemesi üzerine yaşanan krizin benzerini 1999 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yaşadığı öğrenildi. 

akademidunyasi.net
Bu haberin tüm hakları akademidunyasi.net'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

AKADEMİ DÜNYASI SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER