SON EKLENENLER

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNDEN ATA TOHUMLARI PROJESİ

Bilimi toplumsal faydaya dönüştürmek adına pek çok projeye imza atan ve çalışmalar yürüten Üniversitemizin, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile birlikte buğday üreticileri için hazırladığı proje, ilk meyvelerini verdi. Ziraat Fakültemizce yürütülen “Yerel Buğday Tohumlarımızın Korunması ve Çoğaltılması Projesi” kapsamında denenen buğday türleri, Bingöllü çiftçilere tanıtıldı.
06 Temmuz 2019 11:36

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi tarafından yürütülen “Yerel Buğday Tohumlarımızın Korunması ve Çoğaltılması Projesi” kapsamında 30 çiftçiye araştırma sahası gezdirilerek yerli buğday tohumunun kalitesine ve yüksek rekoltesine dikkat çekildi. Ziraat Fakültemiz Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen tanıtım programına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Ziraat Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Kağan Kökten, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Burhan Bahadır, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Suphi Çetkin, Sütaş Genel Müdür Yardımcısı, Ziraat Odası Bingöl Başkanı, birlik temsilcileri ve buğday üreticileri katıldı.

‘Bingöl 2023’ vizyonuyla entegre projelerimizden olan Ata Mirasımız “Yerel Buğday Tohumlarımızın Korunması ve Çoğaltılması Projesi “ kapsamında Genç yolunda bulunan Uygulama ve Araştırma sahasında  kurulan buğday deneme alanında incelemelerde bulunan çiftçiler, Bingöl Üniversitesi’nin çiftçilere verdiği önemin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini ifade etti.

Uygulama sahasında çiftçileri bilgilendiren Ziraat Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Kağan Kökten, “Ülkemizin farklı bölgelerinde tescil edilmiş, Tarım Kredi Kooperatifi ve özel bazı kuruluşlardan temin edilen buğday (8 adet) ve arpa (4 adet) çeşitlerinin Bingöl ekolojik koşullarında adaptasyonunu belirlemek için çalışmalara başlamıştık. Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından temin edilen yerel buğday populasyonlarının (4 adet) tohumlarının çoğaltılması ve tescilli çeşitler ile performanslarının belirlenmesi amacıyla deneme ekimlerimizi gerçekleştirdik. Ata mirası tohumları geleceğe taşıyoruz Emeği geçen herkesi kutluyor ve onlara teşekkür ediyoruz. Üretmek için çalışmak gerek” diye konuştu.

BİNGÖL GÜNDEM

AKADEMİ DÜNYASI SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER