SON EKLENENLER

AKAR: ASKERLİK SİSTEMİ DEĞİŞECEK

Yeni askerlik sistemi ile ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Akar, herkesin uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayacaklarını söyledi.
24 Ekim 2018 13:01

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, yeni askerlik sistemini açıkladı. Yeni askerlik sistemi ile ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Akar, herkesin uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayacaklarını söyledi. Akar, yeni askerlik sisteminin yakın zamanda uygulamaya konulacağını açıkladı.

Askerlik sistemi ile ilgili çalışmanın kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Savunma Bakanı Akar, düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulduktan sonra yürürlüğe sokulacağını belirtti.

Yeni askerlik sistemi konusunda detayları açıklamayan Akar,  öğretmen, doktor, akademisyen, sporcu gibi gençlerin meşguliyetlerini dikkate alarak en iyi çözümü ortaya koyacaklarını söyledi.

Bedelli askerlik konusuna da değinen Bakan Akar, şuana kadar 762 bin 306 başvuru yapıldığını, bunlardan 377 bin 410 adayın da dekontlarını teslim ettiğini açıkladı. Son günlerde bedelli askerlikle ilgili askerlik şubelerinde yoğunluk yaşandığını belirten Akar, ihtiyaç olan yerlerde gerekli tedbirleri aldıklarını kaydetti.

 

MYMEMUR

AKADEMİ DÜNYASI SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER